Dinosaur Search-O-Rama 2015

UPDATE: Congratulations to Michael Tischer and Staff Sgt. Alyson Gaines for correctly naming the 10 Dinosaurs in our contest!

SABERS!!! Seek… Attack… MEOW!!!

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

Well… it’s not exactly the 52nd Fighter Wing’s motto. But how cool would it be if we WERE the Sabertooth Tiger Nation?  (In fact, there IS a tiger in our base’s history– the 53rd Fighter Squadron, which flew the F-15Cs and was inactivated in 1999.)

We already know YOU know everything about Saber Nation history (Thanks, Google!) But what if we did a contest on something almost as cool as Spangdahlem? In fact, this subject is so cool… that an Ice Age was the only thing that could stop them. (Or a meteor. Or Darwinism. Or Jeff Goldblum and Chris Pratt in a couple of movies. Take your pick.)

Of course, we’re talkin’ about— DINOSAURS!

And what cooler way to make this post than with a Dinosaur Search? But not just a normal search… this is the SPANGDAHLEM BLOG SEARCH-O-RAMA!!!

Your mission: name these 10 Dinosaurs as they are labeled at Dinosaurier Park Teufelsschlucht. The 52nd FW Community Relations office sponsored a tour there July 5 for Explore the Eifel. You can see all the photos from that tour here.

Your prize: A 52nd FW coin AND all exclusive braggin’ rights that come with it.

To win, you’ve got to be the FIRST one to email 52fw.panews@us.af.mil with the 10 correct names. Until then, happy huntin’!

1.) “If you actually saw me from this perspective, you’d be dead. But now, I’m pleased to smile for you as the first dinosaur in this contest!”

Answer: Velociraptor

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

2.) “When people first see me, there’s often a case of mistaken identity with a certain OTHER type of dinosaur. Thank goodness for this little horn on my head to settle that!”

Answer: Ceratosaurus

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

3.) “Oh, hello. I’m ______________. You might remember me from such timeless classics as “The Land Before Time LXVII: Insert Title Here” and that one episode of “The Flintstones” I was in.”   

Answer: Triceratops

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

4.) “I’m named after the continent… or I should say the continent is named after ME.”

Answer: Europasaurus

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

5.) “Although I’m small in size and fairly easy prey for many predators, my name has a lot of syllables and remains hard to pronounce long after my extinction. Revenge is sweet.”

Answer: Archaeopteryx

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

6.) “It turns out I have a lot of names. But when I hear one of those names, I can easily turn to them. That’s the nice thing about having a neck like this.” 

Answer: Apatosaurus

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

7.) “The writer of this blog only put me in because I’m his favorite dinosaur. I guess it IS who you know.”

Answer: Dimetrodon

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

8.) “I don’t like photos of me when I’m eating…”

Answer: Liopleurodon or Mosasaurus

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

9.) “Hey… you can’t have a dinosaur contest without The KING!!!”

Answer: Tyrannosaurus Rex

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

10.) “BONUS— I’m not a lizard…. but you can’t win this contest without me!”

Answer: Gastornis or Phorusrhacos

DinoPark and Castle Vianden Tour - 5 July 2015

This entry was posted in Spangdahlem. Bookmark the permalink.

Comments are closed.